Vill du göra pannkakor på ett nytt sätt? Här kommer recept på Rökig lönnpannkaka. En unik smakprofil som kombinerar rökighet från bacon med sötma från lönn. Här är receptet:
Ingredienser till Rökig lönnpannkaka:
- 2 dl mjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1/2 tsk bikarbonat
- 1/2 tsk salt
- 2 dl mjölk
- 1 ägg
- 2 msk smält smör
- 1 msk lönnsocker
- 4 skivor bacon
- Lönnssirap
Instruktioner till att göra Rökig lönnpannkaka:
- Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat och salt i en skål.
- Tillsätt mjölk, ägg, smält smör och lönnsocker till skålen och vispa tills smeten är slät.
- Stek bacon i en stekpanna tills det är krispigt. Ta upp baconet ur pannan och skär det i små bitar.
- Tillsätt baconbitarna till smeten och blanda väl.
- Värm upp en stekpanna på medelvärme och smörj den med lite smör.
- Häll 1/4 dl smet per pannkaka i stekpannan och stek tills ytan bubblar och undersidan är gyllenbrun. Vänd pannkakan och stek den andra sidan tills den är gyllenbrun.
- Servera pannkakorna med lönnssirap och extra bacon på toppen.
- Njut av dessa härligt rökiga lönnpannkakor som kommer att överraska och glädja dina smaklökar!