Rökig lönnpannkaka

Vill du göra pannkakor på ett nytt sätt? Här kommer recept på Rökig lönnpannkaka. En unik smakprofil som kombinerar rökighet från bacon med sötma från lönn. Här är receptet:

Ingredienser till Rökig lönnpannkaka:

  1. 2 dl mjöl
  2. 1 tsk bakpulver
  3. 1/2 tsk bikarbonat
  4. 1/2 tsk salt
  5. 2 dl mjölk
  6. 1 ägg
  7. 2 msk smält smör
  8. 1 msk lönnsocker
  9. 4 skivor bacon
  10. Lönnssirap

Instruktioner till att göra Rökig lönnpannkaka:

  1. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat och salt i en skål.
  2. Tillsätt mjölk, ägg, smält smör och lönnsocker till skålen och vispa tills smeten är slät.
  3. Stek bacon i en stekpanna tills det är krispigt. Ta upp baconet ur pannan och skär det i små bitar.
  4. Tillsätt baconbitarna till smeten och blanda väl.
  5. Värm upp en stekpanna på medelvärme och smörj den med lite smör.
  6. Häll 1/4 dl smet per pannkaka i stekpannan och stek tills ytan bubblar och undersidan är gyllenbrun. Vänd pannkakan och stek den andra sidan tills den är gyllenbrun.
  7. Servera pannkakorna med lönnssirap och extra bacon på toppen.
  8. Njut av dessa härligt rökiga lönnpannkakor som kommer att överraska och glädja dina smaklökar!