Bananpannkakor

Bananpannkakor är en näringsrik och läcker variant av den traditionella pannkakan. Med sin naturligt söta smak och mjuka konsistens är de ett utmärkt alternativ för en hälsosam frukost eller ett energigivande mellanmål. Dessa pannkakor är inte bara enkla att göra utan även perfekta för att använda upp övermogna bananer. Låt oss gå igenom hur man gör dessa utsökta och hälsosamma pannkakor.

Ingredienser till bananpannkakor

För att göra bananpannkakor behöver du: 2 mogna bananer, 2 ägg, 1 dl havregryn eller vetemjöl, 1/2 tsk bakpulver, en nypa salt, och en nypa kanel (valfritt). Dessa ingredienser kombineras för att skapa en näringsrik och smakrik smet.

Tillagning av Smeten

Börja med att mosa bananerna väl i en skål. Tillsätt äggen och blanda tills det är väl kombinerat. Rör i havregrynen eller mjölet, bakpulver, salt och kanel. Blanda tills du får en jämn smet. Om smeten känns för tjock kan du tillsätta lite mjölk för att tunna ut den.

Stekning av bananpannkakor

Bananpannkaka

Värm en stekpanna på medelvärme och smörj lätt med smör eller olja. Häll små mängder av smeten i pannan, cirka 1/4 dl för varje pannkaka. Stek tills de är gyllene på botten och fast nog att vända, sedan stek på andra sidan. Bananpannkakorna är ofta lite mjukare än traditionella pannkakor, så hantera dem försiktigt.

Varianter och Tillägg

Dessa pannkakor är väldigt anpassningsbara. Tillsätt blåbär, hackade nötter eller chokladbitar i smeten för extra smak och textur. För en proteinrik variant kan du även tillsätta en skopa proteinpulver i smeten.

Servering och Tillbehör

Servera dina bananpannkakor varma. De är utsökta som de är, men kan också serveras med honung, lönnsirap, färsk frukt eller en klick yoghurt. För en extra speciell behandling, toppa med en hemmagjord bärkompott eller nötsmör.