Amerikanska pannkakor skiljer sig genom att smeten är tjockare, pannkakorna blir tjockare och inte lika stora som vanliga pannkakor. Genom sin storlek och tjocklek är amerikanska pannkakor mycket lätta att både steka och vända i stekjärnet.

5 dl mjöl
4 dl mjölk
3 ägg
2,5 tsk bakpulver
3 tsk socker

I mitt tycke är socker frivilligt och går bra att utesluta för mindre söta pannkakor om du vill skära ner på socker.

Börja med att blanda mjöl,socker och bakpulver i en skål.
Blanda mjölk och ägg i en annan skål för att sedan blanda ihop allt till en jämn smet.
Notera att denna smet är tjockare än traditionella pannkakor.
Stek pannkakorna på hög värme och använd lite mindre smet per pannkaka än vanligt.
När pannkakan blivit tjockare, kanterna blivit fastare och små bubblor syns i mitten av pannkakan är det dags att vända.

Pannkakarecept använder sig av Cookies. För mer information om cookies gå in på http://www.pts.se/cookies